flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, чоловіку винесено вирок

12 листопада 2020, 10:04

    Вироком Луганського апеляційного суду чоловіка визнано винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

   Довідково: Луганський апеляційний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження відносно 57 річного уродженця смт. Новоайдар Луганської області якого визнано винним за ч. 2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого)

 Як встановлено Новоайдарським районним судом Луганської області та перевірено Луганським апеляційним судом, обвинувачений перебував у будинку потерпілого, розпиваючи разом з ним алкогольні напої, на ґрунті раптово виниклого словесного конфлікту, завдав потерпілому численні удари кулаками обох рук в область голови та ногами по всьому тілу, від нанесених ударів потерпілий був неспроможний чинити опір. Згодом, у житловому будинку потерпілого було виявлено труп останнього.

Вироком Новоайдарського районного суду Луганської області чоловіка було визнано винним та засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі.

На вказаний вирок суду першої інстанції захисником обвинуваченого були подані апеляційні скарги.

При апеляційному перегляді справи, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду були враховані всі факти та обставини справи, зокрема, вчинення ним кримінального правопорушення у стані алкогольного сп’яніння.

А тому, вироком Луганського апеляційного суду від 28 жовтня 2002 року, обвинуваченного визнанно винним за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та залишенно без змін призначене покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду