flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

В Луганському апеляційному суді відбулися збори суддів

29 жовтня 2020, 15:40

29 жовтня 2020 року в приміщені Луганського апеляційного суду за адресою: бульвар Дружби Народів, 16, м. Сєвєродонецьк, відбулися збори суддів Луганського апеляційного суду.

Відкрив збори голова суду Володимир Гаврилюк, який повідомив про кількість присутніх суддів та наявність кворуму для проведення зборів.

Головним питанням порядку денного стало посилення карантинних обмежень та продовження особливого режиму роботи Луганського апеляційного суду.

На підставі рішення зборів суддів Луганського апеляційного суду від 29 жовтня 2020 року, відповідно до ч.2 ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) та від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), рішення Ради суддів України за №19 від 17 березня 2020 року, постанови головного державного санітарного лікаря України №16 від 09 травня 2020 року, рішення Державної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації від 15 жовтня 2020 року, у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в м.Сєвєродонецьк та із підтвердженням у працівників Луганського апеляційного суду діагнозу COVID-19, з метою запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, серед співробітників та відвідувачів Луганського апеляційного суду та забезпечення безпечних умов праці працівникам суду:

  • На час установлення на території м. Сєвєродонецьк рівня епідемічної небезпеки «червоний» зупинити розгляд цивільних справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судових процесів та припинити їх допуск до залів судових засідань.
  • Судовий розгляд цивільних справ, не зазначених у ч.ч.1,2 ст.369 ЦПК України, розглядати у відсутності учасників справи та осіб, які залучались до участі у справі судом першої інстанції. За наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час, місце розгляду справи або в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому ч.4 ст.212 ЦПК України, на підставі відповідної заяви.

Учасникам судових засідань рекомендовано:

  • Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (втрата нюху та смаку, слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання підвищення температури тіла, тощо)
  • Брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому ч.4 ст.212 ЦПК України, на підставі відповідної заяви. Дана рекомендація особливо стосується випадків, коли інтереси учасників справи представляють адвокати, які мають можливість підключення до системи відеоконференцзв’язку Easycon.
  • Всі документи (заяви, скарги, відзиви, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електрону адресу апеляційного суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або поштою.
  • Рішення набирає чинності 03 листопада 2020 року.

Пресслужба Луганського апеляційного суду