flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Розгляд апеляційної скарги захисника ректора ДЗ «ЛДМУ» І.В. Іоффе перенесено через самовідвід судді

23 жовтня 2020, 12:22

Суддя, який мав розглядати апеляційну скаргу подав на самовідвід, адже захисником відповідача є близький родич працівника суду, який виконує функцію помічника судді.

 На 23 жовтня 2020 року в Луганському апеляційному суді було призначено розгляд апеляційних скарг захисників ректора ДЗ «Луганський державний медичний університет»» Іоффе І.В. на постанову Рубіжанського міського суду Луганської області, якою Іоффе І.В. визнано винним у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Автоматизованою системою документообігу Луганського апеляційного суду для розгляду вищевказаної справи було визначено суддю В. Руденка.

Однак, суддя Руденко В.В. заявив самовідвід, мотивований тим, що захист прав та законних інтересів Іоффе І.В. здійснює адвокат – близький родич співробітника суду, який виконує функції помічника судді. А отже, розгляд справи суддею Руденко В.В. за таких обставин може свідчити про наявність як реального так і потенційного конфлікту інтересів під час прийняття ним, як суддею, будь якого остаточного рішення по справі.

Постановою Луганського апеляційного суду від 19.10.2020 року заяву про самовідвід було задоволено, справу передано на повторний розподіл та призначено до розгляду по суті на 12 годину 06 листопада 2020 року.

Пресслужба Луганського апеляційного суду