flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Луганського апеляційного суду взяли участь у форумі з питань розгляду справ, пов'язаних зі збройним конфліктом

12 жовтня 2020, 17:15

08-09 жовтня 2020 року в м. Св’ятогірськ відбувся Судовий форум організований Норвезькою радою у справах біженців за участю Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України з метою обговорення з представниками судових інституцій актуальних питань, пов’язаних із захистом прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, особливостей розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом, досвіду інших країн, практики Європейського суду з прав людини в контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб на тему «Актуальні питання з розгляду спорів пов’язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об’єднаних сил».

Участь у заході взяли судді судової палати з розгляду цивільних справ Луганського апеляційного суду Вікторія Коновалова, Віталій Кострицький, Марина Назарова та Олександр Карташов.

Учасники заходу обговорили новели цивільного процесу, прогалини в законодавстві та його застосуванні, розглянули актуальні питання в контексті розгляду спорів щодо відшкодування шкоди фізичним особам за зруйноване майно у зоні проведення ООС, обговорили питання з розгляду кредитних спорів, захисту трудових прав фізичних осіб, розгляду земельних спорів.

Під час форуму були також висвітлені питання з розгляду спорів пов’язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об’єднаних сил у світлі Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Пресслужба Луганського апеляційного суду